jacek_gti Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 Co do tego Sonax z autokosmetyki.pl też jest wzmianka że zapobiega: "Odmrażacz do szyb SONAX, szybko i skutecznie usuwa szron oraz lód z szyb samochodowych. Chroni szyby przed ponownym oblodzeniem i zamarzaniem. Dzięki skutecznemu działaniu odmrażacza nie ma potrzeby używania skrobaka, co zapobiega powstawaniu rys, a sama czynność odmrażania staje się mniej uciążliwa. Odmrażacz Sonax może być również używany do odmrażania piór wycieraczek, co zapobiega ich wcześniejszemu zużyciu." Z Carplanu to nie wiem, co z tej firmy nie kupiłem to niczego nie warte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Ja myślałem o zakupie osobnej rękawicy-takiej jak do mycia, do usuwania śniegu... Zawsze lepiej niż szczota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Ja myślałem o zakupie osobnej rękawicy-takiej jak do mycia, do usuwania śniegu... Zawsze lepiej niż szczotami się wydaje że szczotka jednak lepsza, ja mam taką z naturalnego bardzo delikatnego włosia, na suchy śnieg bardzo dobra, z mokrym niestety nie daje sobie rady, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 jeżeli chodzi o odmrażacz do szyb to używam Autolandu w spreju. Działa ekspresowo nawet przy -15. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted December 6, 2010 Administrator Report Share Posted December 6, 2010 Kiedyś, kiedyś miałem i sprawował się. Nie wiem tylko jak to będzie działało na tego carlacka na szybie :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted December 6, 2010 Author Report Share Posted December 6, 2010 Pewnie wszystkie odmrażacze osłabią Carlacka, ja narazie czekam na zamówienie, jak dostanę to napewno wyprobuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Pamiętajcie o tym, by nie odśnieżać auta bez potrzeby bo się rysuje... Po drugie, lepiej jak na aucie jest zamarznięty lód - śnieg zbieramy szczotka, a lód sam się rozpuszcza... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peppa Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 odgrzebuje - cos sie zmienilo od tych kilku lat? jezeli nie to wyglada na vikana, prawda? jezeli tak to ktory lepszy?520052 ze skrobaczka czy zwykła 521552 ? a moze cos innego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Nie rysują vikany czy jakieś tam inne tylko to co leży na aucie Czyli w Krakowie piach,sadza,opiłki żelaza i tam takie Niczym koleżanko nie dotykaj niczym :-h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Nie rysują vikany czy jakieś tam inne tylko to co leży na aucie Czyli w Krakowie piach,sadza,opiłki żelaza i tam takie Niczym koleżanko nie dotykaj niczym :-h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peppa Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 prawda toć, brud od stop do glow niestety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts